Shiffrinova nadoknadila zaostanek iz prve vožnje za novo zanesljivo zmago v Flachauu

Če je v 1. vožnji nočnega slaloma v avstrijskem Flachauu nekoliko razočarala, je nato v drugem teku vnovič pokazala šampionski obraz in ugnala vse tekmice za sekundo ali več. Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin tako nadaljuje z nizom zmag v letošnji sezoni svetovnega pokala, na drugem mestu je tekmo končala domačinka Bernadette Schild, na tretji stopnički zmagovalnega odra pa je pristala simpatična Švedinja Frida Hansdotter.

Mikaela Shiffrin še naprej ostaja kraljica slaloma. Američanka je zmagala tudi na slalomu pod žarometi za svetovni pokal alpskih smučark v avstrijskem Flachauu. Točke sta osvojili obe slovenski finalistki Ana Bucik z 22. in Maruša Ferk s 23. mestom.

Avstrijka Bernadette Schild, ki je bila najhitrejša v prvi vožnji, vodilno v karavani je prehitela za 37 stotink sekunde, na drugi progi ni bila kos ameriški šampionki, ki je v finalu smučala najhitrejše. Avstrijka je zaostala 94 stotink sekunde za drugo mesto. Stopničke je ubranila Švedinja Frida Hansdotter, ki je bila tretja tudi na prvi progi.

Mikaela Shiffrin - 4

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je tudi na nočni slalomski preizkušnji v avstrijskem Flachauu potrdila premoč nad nebogljenimi tekmicami. (Foto: AP)

Do točk sta prišli tudi dve slovenski predstavnici. Ana Bucik je po solidni prvi vožnji in 15. mestu, v drugem nastopu prikazala slabše smučanje ter nazadovala na 22. mesto, Maruša Ferk, 26. po polovici preizkušnje, pa je končala na 23. mestu. Klara Livk in Meta Hrovat sta odstopili na prvi progi.

Slalom (ž), Flachau, končni vrstni red:
1. M. Shiffrin (ZDA) 1:50,86
2. B. Schild (AVT) +0,94
3. F. Hansdotter (ŠVE) 1,43
4. N. Haver-Loeseth (NOR) 2,62
5. K. Truppe (AVT) 2,67
6. C. Costazza (ITA) 2,80
7. A. Swenn Larsson (ŠVE) 2,84
8. K. Liensberger (AVT) 2,91
9. N. Noens (FRA) 3,03
10. K. Gallhuber (AVT) 3,24
...
22. A. Bucik (SLO) 4,65
23. M. Ferk (SLO) 4,68

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 11
 
zapiramvamusta 10.01.2018 13:50:02
neverjetno ogromno napak pa še vedno za sekundo boljša tako smučanje še nismo gledali pri nobeni smučarki lahko rečem samo kapo dol!
Več komentarjev